Diep Gaan

LUCY en Le Tour

1505 Diep Gaan flyerbeeld

Het snot voor de ogen

Met Diep Gaan onderzoekt LUCY hoe ver kunstenaars gaan in hun werk, kunstenaars die zich net als de wielrenner het snot voor ogen ploeteren. Alleen. De wielrenner die, tegen de verzuring in, telkens dieper probeert te gaan dan de vorige keer. En de kunstenaar die blijft prutsen aan een thema of kunstwerk en nachtenlang doorhaalt tot het goed is. Is voor de sportman de finish een helder doel, de kunstenaar weet dat er een finish is, maar het eindpunt en de route erheen zijn onbekend. Beiden moeten onder tijdsdruk presteren om de wedstrijd te winnen of voor de opening van een expositie klaar te zijn.

1505 Diep Gaan van Kampen stadion

De etappes

In Diep Gaan verkent LUCY de grenzen van kunst en sport in de volgende etappes:

Vanaf eind april: Terreinverkenningen op onze website lucyindelucht.nl zoals interviews met kunstenaars, sporters en wetenschappers over Diep Gaan en links naar verwante onderwerpen.

7 juni t/m 5 juli: Expositie Diep Gaan in Galerie Sanaa in het hart van Utrecht met kunstenaars en fotografen die ver gaan in hun werk: Armando, Joost Conijn, Jeroen Eisinga, Natasja van Kampen, Kadir van Lohuizen, Christien Meindertsma, Maurice Meewisse, Joyce Overheul en Guido van der Werve. Met oud en nieuw werk dat de makers veel bloed, zweet en tranen heeft gekost.

21 juni en 5 juli: Talkshows Diepgaande gesprekken met deelnemende kunstenaars, wetenschappers en sporters over afzien en Diep Gaan.

27 juni: De Tijdrit tijdens Festival De Beschaving: een kunstwerk maken in één dag, een race tegen de klok.  

1505 Diep Gaan Kadir van Lohuizen Greenland

Kadir van Lohuizen, Greenland, uit de serie Rising Sea Levels, 2013

Onze partners voor Diep gaan zijn: Grand Départ Utrecht, Culturele Zondagen, Galerie Sanaa, Festival De Beschaving.

Diep Gaan wordt mede mogelijk gemaakt door: K.F. Heinfonds, Fentener van Vlissingenfonds, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Grand Départ Utrecht.