Film, tijdrit en talkshow

de laatste 10 dagen Diep Gaan

In de tentoonstelling Diep Gaan is de film Olland van Joost Conijn te zien. Samen met twee vrienden maakte hij een barre fietstocht door de binnenlanden van Marokko en onderweg ontstond een film over Nederland. Op donderdagavond 25 juni om 20.00 uur houdt Conijn na vertoning van de film een lezing.

Zwaar bepakte fietsen met dunne bandjes hobbelen over haast onbegaanbare wegen. Joost Conijn trok met twee vrienden en zijn camera door dit land, waar veel migranten in Nederland vandaan komen. De film Olland (2007) is daar een sprekend verslag van. Met de bewoners op hun route, die hen warm onthalen, praten ze over wat er in de wereld gaande is. Velen vertellen over hun tijd in Nederland.

Filmvertoning Olland en lezing van Joost Conijn
donderdag 25 juni, 20.00 uur
Galerie Sanaa
Jansdam 2, Utrecht
Entree: € 7,-; studenten €5,-
Graag aanmelden via mail@lucyindelucht.nl

1506 diep gaan Joost Conijn

Meer Diep Gaan

27 juni tijdrit Ruben Nienkemper
In het kader van Diep Gaan zal Ruben Nienkemper tijdens festival deBeschaving een kunstwerk in één dag maken. Zijn bouwwerk wordt een ode aan de sport. Het publiek kan het maakproces volgen. Aan het eind van de rit is het werk af, deadline en finish vallen samen.

Ruben Nienkemper maakt zowel ruimtelijk als grafisch werk voor uiteenlopende doeleinden. Zo bedenkt en maakt hij diverse producten, maakt hij meubels op maat en bouwwerken zoals decors voor festivals. Geliefd materiaal daarbij is bestaand materiaal dat hij recyclet. Ook in het bouwwerk voor deBeschaving nemen de hergebruikte producten een prominente plaats in.

Tijdrit Ruben Nienkemper
zaterdag 27 juni
Festivalterrein deBeschaving
Botanische Tuinen
Budapestlaan 17, Utrecht

1506 diep gaan Nienkemper schets 2

5 juli talkshow 'Tot op de bodem'
Wat bezielt iemand om jarenlang aan één project te werken, eindeloos research te doen, de hele wereld af te reizen of zichzelf fysiek uit te putten? Natasja van Kampen, Maruice Meewisse, Christien Meindertsma en Kadir van Lohuizen (onder voorbehoud) vertellen onder leiding van Ruben van Gogh over hun drijfveren.

Talkshow 'Tot op de bodem'
zondag 5 juli, 15.00 uur
Galerie Sanaa
Jansdam 2, Utrecht
Entree: €5,-

1506 diep gaan meindertsma bao boek

Christien Meindertsma, Bottom Ash Observatory, 2015

expositie Diep Gaan

De expositie Diep Gaan met de film Olland van Joost Conijn is nog te zien t/m 5 juli.

Galerie Sanaa
Jansdam 2, Utrecht
Openingstijden:
wo t/m zo van 12.00 tot 18.00

Met Diep Gaan sluit LUCY aan bij de start van de Tour de France in Utrecht. LUCY verkent in Diep Gaan de parallellen tussen kunstenaars en sporters, in interviews, een talkshow, een tijdrit en een expositie in juni 2015. Diep Gaan gaat over eenzaam ploeteren, manisch doorwerken en het opzoeken van grenzen.