LUCY tip: Ogenbliksem

Ogenbliksem Chantal Breukers - Ode aan Truus
Chantal Breukers - Ode aan Truus

Elf!

Elf kunstenaars maken elf nieuwe kunstwerken in de tuin van het Centraal Museum. Onder de titel Ogenbliksem maakt een groep van bevriende kunstenaars sinds 2014 samen tentoonstellingen. Steeds op een andere locatie en steeds met werk dat speciaal voor de gelegenheid is gemaakt. En elke ronde is er een andere gastkunstenaar die het elftal compleet maakt. Het resultaat is altijd verfrissend, vaak ontstaan onverwachte connecties tussen de afzonderlijke werken.
De eerste editie vond in 2014 plaats in het atelier van Chantal Breukers, die met Jans Muskee de drijvende kracht is achter het collectief. Vaste teamleden zijn verder: Dick van Berkum, Margo van Berkum, Marit Dik, Rosa Everts, Harm Hajonides, Sabine Liedtke, Marisa Rappard en PJ Roggeband. Een groep met zeer afwisselend werk, maar allemaal met een lichte toon en gevoel voor humor. De absurditeit van het leven gevangen in tekeningen, schilderingen, beeld- en taalgrappen of in een abstracte werveling van lijnen. De 11e speler voor deze editie is Kiana Girigorie, die in grote comic-achtige schilderijen persoonlijke geschiedenis mixt met fragmenten uit droom en werkelijkheid. De elfde editie is tevens de laatste van Ogenbliksem, maar ongetwijfeld komt er weer een nieuw initiatief opborrelen uit deze hoek.


Ogenbliksem, t/m 8 januari
tuin Centraal Museum
Met werk van: Dick van Berkum, Margo van Berkum, Chantal Breukers, Marit Dik, Rosa Everts, Harm Hajonides, Sabine Liedtke, Jans Muskee, Marisa Rappard en PJ Roggeband en Kiana Girigorie.