LUCY tipt: Kunst op volle grond

Kunst op volle grond

24 kunstenaars presenteren werk over hun relatie met de natuur. Wetenschappelijke kennis, romantiek maar ook angst voor de natuur komen aan bod.
Uit gerecyclede materialen zijn imposante werken te zien. Installaties, films, performances, wandkleden en tekeningen nestelen zich tussen de planten in en om de kassen en moestuinen.

In een kas in de Voedseltuin logeren ‘groene logeetjes’ uit Overvecht. Iris Honderdos werkte intensief samen met de bewoners van de wijk. Zij interviewde hen over de planten waarmee zij een bijzondere band hebben. Planten die al heel lang met hen meeleven. Vanuit een luie stoel is er een soundscape te beluisteren waarin bewoners vertellen over ‘hun’ plant.

PJ Roggeband neemt bezoekers mee in op een safari in elf stappen, aan bod komt een sprekende augurk en sjoemelzaad. Arne Hendriks serveert algensoep in de kelk van een vleesetende plant.
UtrechtDownUnder kunst op volle grond is een onvergetelijke groene ervaring waar je nog lang op kunt 'kauwen'.

Een tentoosntelling met werk van Arne Hendriks, Matea Bakula, Tanja Smeets, Maze de Boer, Kim van den Belt, Egied Simons, Jeroen Kooijmans, Iris Honderdos,Tyra van Mossevelde, Kevin Bauer, Marijke Breuers, Semâ Bekirović, Ali Eslami, Zeger Reyers, Walter Simon, Nikki van Es, Johan Rijpma, Hans van Lunteren, PJ Roggeband, Francine Claassen, Jonathan Straatman, Raymond Dekker, Anna J. van Stuijvenberg en Menno Hiele.

2 september – 2 oktober in Tuincentrum Steck
Gageldijk 3, Utrecht

lees meer op de site: utrechtdownunder.nl