Zero Footprint Campus

Tip!

1701 zerofootprint power plant

Dit leidt tot niets

“Dit leidt tot niets”

Met deze ‘disclaimer’ is het ‘Department of Search’ op het Utrecht Science Park neergestreken. Een kunstproject waarbij twaalf kunstenaars aan de wetenschapspraktijk zijn gekoppeld, op zoek naar de campus van de toekomst. Het USP waar dagelijks zoveel onderzoek plaats vindt, is nu zelf het onderwerp van studie. Bijvoorbeeld in het filmpje waarin ‘het dorp vol knappe koppen’ op droogkomische wijze wordt geanalyseerd door kunstenaar Melle Smets. Kunstenaar Rolf Engelen is op zoek naar wetenschappers die een half jaar een kunstenaar willen volgen voor het project ‘Friendly Stalking’.

Melle Smets en Kris de Decker starten in januari een 'human power plant' op en proberen voldoende spierkracht te verzamelen om de stadsklok op de Uithof te laten lopen. De stadsklok bestaat uit een mechanisch uurwerk dat in werking wordt gesteld met fitnessapparaten. Alleen bij voldoende deelnemers zal de klok gelijk lopen.

Doel van deze en andere al dan niet nuttige onderzoeken, is meer wetenschappelijk inzicht te verkrijgen in de manier van werken en denken van de kunstenaar. Alle twaalf experimenten zijn te volgen op de website en bij het Department of Search-paviljoen bij het Educatorium. Leidt het ergens toe? Oordeel zelf!

http://www.zerofootprintcampus.nl
paviljoen: hoek Genevelaan / Leuvenlaan

16 t/m 19 januari Human Power Plant master class door Melle Smets en Kris de Decker.