het witte niet

Ankers collectief

Een anker is een onderdeel van een uitrusting dat uitgeworpen wordt om vast te leggen op plaatsen waar niet aangemeerd kan worden. 
Met die korte verklaring licht het Ankers collectief haar bestaan toe op de site. Ankers is een nieuw initiatief in Utrecht. In het weekend van 19 en 20 oktober opent de eerste expositie.
1310 ankers witte niet

het witte niet

Ankers is in 2012 opgericht door zes alumni van de lerarenopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Emanuelle van den Broek, Agnes Kooijman, Rudie van den Berg, Natasja Gouw, Karlien Hamilton en Sanne Polman. De samenwerking is ontstaan tijdens de afstudeerperiode in het atelierpand aan de Tractieweg. Doel van het collectief is ‘Het creëren van een actief terrein binnen de hedendaagse beeldende kunst.’ Ankers organiseert daartoe zowel binnen als buiten het collectief verschillende activiteiten, zoals exposities en  gesprekken en biedt een platform aan kunstenaars.
   In het weekend van 19 oktober is de expositie Het witte niet te zien, een groepstentoonstelling in de werkplaats van Ankers, die sinds mei 2013 open is. Vanuit verschillende invalshoeken en disciplines is er werk te zien van negen jonge kunstenaars. Er is geen speciaal thema, maar wel een overkoepelende noemer die alles of juist niets in zich draagt: het witte niet.

http://www.ankerscollectief.nl/
https://www.facebook.com/AnkersKunstcollectief

Het witte niet
met werk van:
Rudie van den Berg http://www.rudievandenberg.nl/
Emanuel van den Broek 
Natasja Gouw 
Karlien Hamilton 
Agnes Kooijman http://www.agneskooijman.nl/
Sanne Polman http://www.sannepolman.nl/
Joyce Overheul http://www.j-o-y-c-e.com/
Wim Steijven http://www.wimsteijven.nl/
Aart-Jan Venema http://www.aartjanvenema.com/

Ankers

Het witte niet
19 en 20 oktober 2013
Jutfaseweg 156
Utrecht