LUCY LIVE 'Sappelen'

do. 7 maart 2013
locatie: Das Spectrum

Onder de noemer LUCY LIVE creëert LUCY ontmoetingen met kunstenaars, vormgevers en andere makers; een zwervend kunstplatform voor mensen die nieuwsgierig zijn, op zoek naar inspiratie en bijzondere ontmoetingen. LUCY LIVE werkt samen met verschillende partners en duikt op wisselende plekken in Utrecht op. 

Sappelen

LUCY organiseerde i.s.m. DAS SPECTRUM op donderdagavond 7 maart de eerste LUCY LIVE avond, met als thema Sappelen. In een volgepakt Spectrum vertelden kunstenaars uit verschillende disciplines in presentaties van 5 minuten hoe zij veel doen met weinig. Vooraf en tijdens de avond maakte het Ruilrestaurant heerlijke hapjes van ingrediënten die de gasten zelf meenamen.
1303 LUCY LIVE Sander Reijgers 2
Sander Reijgers
1303 LUCY LIVE Elise 't Hart
Elise 't Hart
Met presentaties van ontwerper Michelle Baggerman over afvalmateriaal dat een nieuw leven krijgt; kunstenaar Sander Reijgers die de crisis in tijd en geld op zijn eigen manier te lijf gaat; muzikant Jelte van Andel over 'repertoire' keuzes; beeldend kunstenaar Joyce Overheul die naast haar 'high art' kunstpraktijk ook 'low art' haakpatronen ontwerpt en verkoopt op internet; kunstenaar in spe Elise 't Hart over haar ambities en ideeën voor het leven na de academie, en Jop Vissers Vorstenbosch die vol overtuiging sappelt om geen concessies te doen aan zijn beeldende werk. Marjo Vaessen (kunsthistoricus / beeldend kunstenaar en samen met Marjolein Sponselee oprichter van LUCY) presenteerde de avond en ging in gesprek met kunstenaars en publiek.
1303 LUCY LIVE ruilrestaurant
1303 LUCY LIVE spaarpotjes

Tijd en locatie

Aanvang
19.00 uur: Ruilrestaurant
20.00 uur:  Start LUCY LIVE programma

Waar
DAS SPECTRUM, Montalbaendreef 2, Utrecht
(voormalig pand van Uitgeverij Het Spectrum, vlakbij winkelcentrum Overvecht)
1302 LUCY Live Joyce Overheul bom
Joyce Overheul, Bomb
(Funny Toys - Prank Amigurumi - CROCHET PATTERN No.64)