Ga direct naar inhoud

LUCY Nieuwsbrieven

··········

LUCY nieuws mei 2015

Expositie Diep Gaan start volgende week!

Zijn er overeenkomsten tussen kunstenaars en sporters? Geïnspireerd door de start van de Tour in Utrecht kijkt LUCY naar de manier waarop kunstenaars het onderste uit de kan halen. Sommigen door af te zien bij de uitvoering van hun werk, anderen door hun onderwerpen tot het uiterste uit te werken. Zondag 7 juni start de tentoonstelling Diep Gaan bij galerie Sanaa in Utrecht. Er is bestaand en nieuw werk te zien van Armando, Joost Conijn, Jeroen Eisinga, Natasja van Kampen, Kadir van Lohuizen, Christien Meindertsma, Maurice Meewisse, Joyce Overheul en Guido van der Werve. Tijdens twee talkshows praten enkele deelnemers, een filosoof en een psycholoog over het verleggen van grenzen, persoonlijke motivatie en strijd.

Een opening met performance

De tentoonstelling Diep Gaan opent zondag 7 juni om 15.00 uur met een bijeenkomst bij de uitputtende performance van kunstenaar Maurice Meewisse. Zijn inspanningen zijn op het plein aan de Korte Minrebroederstraat (achter het stadhuis) van 8.00 uur tot middernacht te volgen. Om 15.30 uur klinkt bij galerie Sanaa het startsignaal: Marja Bosma, conservator moderne en hedendaagse kunst van het Utrechtse Centraal Museum, zal daar de openingsspeech verzorgen.

Op de site: Kadir van Lohuizen gaat vér en meer…

Wie alvast warm wil draaien voor de tentoonstelling kan op de website www.lucyindelucht.nl diepgaande artikelen lezen over de deelnemers. Zoals het interview met fotograaf Kadir van Lohuizen, die wel heel erg ver gaat voor een bijzondere foto. Ontberingen zijn part of the job om een goed verhaal voor de lens te krijgen. De gevolgen van de stijgende zeespiegel is zo’n onderwerp.

Verder op de site: een fotoreportage van de tentoonstelling Onder Controle in de gevangenis aan het Wolvenplein, de winnaars van de Boellaardprijs 2015 en een recensie van de tentoonstelling van Couzijn van Leeuwen.

Meer informatie over Diep Gaan en interviews op onze website: www.lucyindelucht.nl

Volg Diep Gaan ook op Facebook, LUCY in de lucht: https://www.facebook.com/pages/LUCY-in-de-lucht/161751123861000 en Twitter, @lucyindelucht https://twitter.com/lucyindelucht

Onze partners voor Diep Gaan zijn: Grand Départ Utrecht, Culturele Zondagen, Galerie Sanaa. Diep Gaan wordt mede mogelijk gemaakt door: K.F. Heinfonds, Fentener van Vlissingenfonds, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Grand Départ Utrecht, Culturele Zondagen.

 

Deel dit artikel

  • Facebook