LUCY tipt

De Nieuwe Preek
Over de waarde van kunst en filosofie

In het kader van de Maand van de Filosofie - met als thema Schuld en Boete - organiseert het Utrechtse platform House of Commons een serie Nieuwe Preken in verschillende kerken in de stad. 
In een tijd van economische recessie zorgt het thema Schuld en Boete voor veel debat. De financiële maar ook morele crisis roept niet alleen vragen op over ons economisch systeem maar vooral ook over de manier waarop we met elkaar zinvol en betaalbaar kunnen samenleven. Kunnen kunst en filosofie ons wellicht nieuwe antwoorden geven?
Op 4 zondagen in april gaan (s)prekers van (inter)nationale allure op basis van inzichten uit filosofie, levenskunst en humaniora de crisis te lijf!

Programma
zo. 7 april:  Schuld, Zinvragen & Vertrouwen, door Carlo Leget  (Universiteit voor Humanistiek)
Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht
17.00-18.15 uur

zo. 14 april: 
God is een plot. Het geloof in de moderne kunst, door Joost Zwagerman
Geertekerk, Geertekerkhof 23, Utrecht
17.00-18.15 uur
Samenwerking met In de Houten Broek / ABN AMRO Mees en Pierson. Beperkt plek. Aanmelden verplicht!

zo. 21 april: Tegen de Onverschilligheid door Joep Dohmen  (Universiteit voor Humanistiek)
Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
16.00-17.00 uur
Voorafgaand kan een rondleiding gevolgd worden door de tentoonstelling ‘Goddelijke inspiratie. Russische ikonen ontmoeten westerse kunst’. (Start: 14.45 uur, aanmelden verplicht).

zo. 28 april: 
Filosofie voor het leven, door Jules Evans
Pieterskerk Utrecht, Pieterskerkhof 5, Utrecht
17.00-18.15 uur
Na afloop vindt een debat plaats o.l.v. debatmoderator Elisabeth van den Hoogen.

Meer info en aanmelden op de site van House of Commons >>

Let's make money disappear
Impakt Event (vanavond!)

Geld, kan het ook zonder? Sinds de geldmarkt is ingestort zijn er allerlei alternatieve valuta en ruilmiddelen ontstaan. Hoe werkt dat en wat dragen ze bij aan de economie? Kunstenaars, valuta ontwerpers en economen presenteren vanavond (28-3-2013) hun visie bij Impakt.
Lees meer >>

Laatste expositie Moira!

Moira gaat er mee stoppen. Een afscheid volgt nog, maar voordat het zover is, bezoek de laatste expositie met werk van kunstenaar Esper Postma (1988). Een film en installatie waarin het verleden wordt gereconstrueerd. Een werk dat in de onderlinge relaties binnen een familie duikt en een spel met tijd en werkelijkheid speelt. Wat is feit, wat is fictie; wat is echt gebeurd en wat is gebaseerd op herinneringen en ervaringen?
Te zien tot en met 7 april (vr, za, zo 13.00-18.00 uur)
Lees meer >>

LUCY versterken?

LUCY buffelt op eigen kracht en kan altijd nieuwe mensen gebruiken. We bieden (nog) geen geld, maar wel een podium en ervaringsplek. Ben jij een enthousiaste schrijver, illustrator, kunstenaar, organisator, communicator, <of zelf in te vullen onmisbare rol>, met een groot hart voor hedendaagse kunst en ideeën om iets voor LUCY te betekenen - voor de LUCY website, of voor de LUCY LIVE events - laat het ons weten. Stuur een kort bericht met jouw ideeën en ervaring naar mail@lucyindelucht.nl. En we nemen contact met je op.
Bekijk LUCY online: www.lucyindelucht.nl 

Wordt dit bericht niet goed weergegeven?
Bekijk het dan online >>